Meer indrukken van Bali

Hallo allemaal! Wij zijn alweer terug in Australië, met het hoofd vol prachtige plaatjes en avonturen van Bali. Vier weken vakantie zijn voorbij gevlogen. In het begin heb je het idee dat je alle tijd van de wereld hebt, maar uiteindelijk gaat de tijd ontzettend snel en zitten we nu weer in de kou van Perth hihi. We horen dat het in Nederland en Frankrijk ontzettend warm is terwijl we hier ‘s avonds de open haard aan hebben, wat een verschil! We blijven daarom ook maar tijdelijk in Perth. Onze auto moet voor een algemene check naar de garage, en zodra hij is goedgekeurd gaan we naar het noordwesten van Australië. Daar waar het tropisch warm is, het hele jaar door, daar waar we kunnen duiken met walvishaaien, reuzenmanta’s, dolfijnen en walvissen. Jullie snappen dat dit een aanlokkelijk vooruitzicht is voor ons!!

In deze blog zal ik nog wat meer indrukken van Bali geven en ik zal de komende dagen ook proberen een filmpje in elkaar te zetten met wat beelden van de duiken die we in Bali hebben gedaan. Met onze nieuwe GoPro hebben we namelijk wat mooie beelden geschoten! Ennn natuurlijk ook met de drone. Maaaaaar, Thomas is ergens onderweg één van de propellers kwijt geraakt en heeft daarna natuurlijk niet meer kunnen filmen helaas. Kom snel terug voor deze beelden, maar tot die tijd, geniet van de foto’s!

Beklimmen Mont Batur

Toen we anderhalf jaar geleden in Bali waren hebben we de Mont Batur beklommen, een vulkaan op ongeveer 1700 meter hoogte met een adembenemend uitzicht op de grotere vulkaan Mont Agung, het kratermeer en de zee. Het idee is dat je de klim in het midden van de nacht doet en dan op de top van de vulkaan de zonsopgang bekijkt. Helaas was het anderhalf jaar geleden volledig bewolkt en hebben we geen enkele zonnestraal gezien. Jullie kunnen je voorstellen dat ik dus graag nog een keer de Mont Batur wilde beklimmen. Dus samen met Elodie zijn we om 2 uur ‘s nachts opgehaald om met een privé gids de Mont Batur te beklimmen (Thomas had geen zin haha). Het was in 1 woord GEWELDIG! Kijk maar:

Net als een schilderij
Daar komt de zon..
Alsof de zon uit de zee komt..
Deze foto wilde ik even apart laten zien. Het is in eerste instantie een prachtige foto, met de vulkaan Agung perfect uitgelijnd achter de berg. Maar wat je ook ziet, is het grote aantal toeristen!! Een soort van Chinese Muur! Onze gids heeft ons langs een andere route naar boven geleid, waardoor we heel weinig mensen tegenkwamen. Ook aan de top vond hij een rustig plekje voor ons. We waren verbaasd om zo ontzettend veel mensen te zien, en tegelijkertijd dankbaar voor onze gids :).

Tanah Lot tempel

Een andere excursie die ik samen met Elodie heb gedaan is de Tanah Lot tempel. Een tempel in de zee, die alleen maar toegankelijk is bij laagtij. Omdat we de drukte wilden vermijden, zijn we ‘s ochtends vroeg vertrokken om deze tempel te bezoeken. Omdat de tempel een heilige plek is, mag je er niet naar binnen, maar je kan er wel heel dichtbij komen. Na ons rondje om de tempel, zijn we langs de kust gaan lopen en hebben een paar mooie stranden ontdekt. Kijk maar naar de foto’s!

Naast deze speciale uitjes hebben we ook heel veel gezelligheid gehad, lekker samen eten, uitgaan, zwemmen in ons zwembad en nog veel meer!

Nog één dingetje, onze Australische vriend Joel, verkoopt zonnebrillen gemaakt van bamboe. Zijn bedrijfje heet WoodenSunnies. Ennn we mochten er een paar meenemen naar Bali op voorwaarde dat we een paar mooie foto’s maken met de zonnebrillen. Hartstikke leuk!! Zie hier een paar resultaten:

De website is: http://www.woodensunnies.com

We komen snel weer terug met één of meerdere filmpjes van Bali!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.