Derde deel roadtrip: Karijini National Park

Hallo allemaal!

We zijn alweer toe aan het derde en laatste deel van de roadtrip. We gaan naar Karijini Nationaal Park, het eindpunt van onze roadtrip, vanaf hier zullen we weer richting het zuiden gaan rijden. Karijini National Park staat bekend om de vele prachtige uitzichten over en in de door rivieren uitgesleten kloven. Prachtige rode rotsen en weelderige natuur, we zijn er klaar voor! Dit is tevens het op één na grootste nationaal park in West-Australië dus we blijven een paar nachten om alles te kunnen verkennen.

Het is nogal een eindje rijden vanaf Exmouth, dus we besluiten om op een gratis camping te overnachten. Deze camping is niks meer dan een aantal beschutte parkeerplaatsen langs de rand van de weg, een paar wc’s en een prullenbak. Grappig genoeg houden wij wel van dit soort campings, je mag een vuurtje stoken en je weet dat alle mensen die er slapen, de volgende ochtend weer door gaan.

Een nachtje op de gratis camping met een lekker kampvuurtje

Het voordeel, behalve dat het gratis is, is dat er niet veel te doen is en dat we dus de volgende ochtend meteen richting Karijini kunnen rijden. Hier is het echter een ander verhaal, we hebben van te voren moeten reserveren, het is erg druk. We blijven twee nachten maar kunnen niet twee nachten op dezelfde plek blijven vanwege andere reserveringen. Omdat we al mooi op tijd aankomen, kunnen we meteen beginnen met het verkennen van de omgeving in de buurt van de camping.

Een wandeling van ongeveer 2 uur brengt ons langs prachtige natuur, verscholen meertjes en een mooie waterval, zie hier de foto’s:

Het was in één woord prachtig!! Het is zelfs moeilijk om op foto vast te leggen, de kleuren, de grootsheid, alles! Na een mooie wandeling zijn we rustig naar de camping gegaan, we hebben de tent opgezet, gedoucht en gegeten en op tijd naar bed want de volgende dag willen we vroeg uit bed om de drukte voor te zijn. Bovendien, omdat het een behoorlijk uitgestrekt park is, moeten we ongeveer een half uur rijden naar de volgende plek. Met de kippen op stok dus!

De volgende dag rijden we dus al vroeg naar de volgende plek, hier kunnen we meerdere kloven tegelijk bezoeken en we dachten dat we hier de hele dag zouden blijven. Wat we niet hadden kunnen weten, is dat de duur van de wandelingen behoorlijk overschat wordt, wat betekent dat we aan het begin van de middag al klaar waren met alles wat we wilden zien! We hebben hier veel gefilmd, dus kijk snel naar het volgende filmpje, waar we jullie in drie minuten laten zien wat wij in een halve dag hebben gedaan!

Daar is ie dan: Karijini in drie minuten; het gaat een beetje snel, maar je krijgt wel een mooie indruk van hoe het er daar is!

Ja jongens, toen was het al het einde van dag twee in Karijini. We zouden in eerste instantie terug naar de camping, maar omdat we geen plannen hadden om nog andere plekken te bezoeken hier, hebben we besloten om niet terug te gaan naar de camping maar om ergens onderweg gratis te slapen. Zo gezegd, zo gedaan. Met z’n tweeën in the middle of nowhere, een warm vuurtje en een lekker blik met soep (geen cuinair hoogstandje dit keer, haha).

Grappig om te zien: Het verschil tussen de twee kanten van de weg. De auto’s die het nationaal park in rijden zijn nog mooi schoon, maar de auto’s die eruit rijden laten een spoor van rood stof achter op de weg.

We maken vanaf de volgende ochtend weer rechtsomkeert richting het zuiden. We slapen weer bij de warme bronnen en we slapen weer in Horrocks, een plek waar we op onze allereerste roadtrip al zijn geweest, maar toen was het slecht weer. Dit keer is het prachtig en maakt Thomas van de gelegenheid gebruik om op jacht te gaan naar langoesten. En dit keer heeft hij geluk! Hij komt terug met 5 prachtige langoesten. Wat een geluk, in de campingkeuken is een andere familie bezig met het voorbereiden van hun eigen langoesten, ook zelf gevangen. Thomas maakt gretig gebruik van de handige tips die de vader van de familie laat zien. Het was heerlijk!

Mooi weer in Horrocks

En vanaf Horrocks besluiten weer in één stuk door te rijden naar Perth, waar we onze laatste maanden willen doorbrengen. Zo komt er een eind aan onze roadtrip. We hebben in totaal 20 dagen door West-Australië gereden, meer dan 5000 kilometer.

Het lijkt veel, maar in verhouding tot de rest van Australië, hebben we nog niks gezien! Zie hier een overzicht van onze reis:

In de volgende blog leggen we uit wat we sinds onze terugkomst van de roadtrip aan het doen zijn, hoe het gaat, wat de volgende plannen zijn; etc!

Groetjes, Ellen en Thomas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.